VILLEVERE III HARIDUSEKSPERIMENT



Hei sõber!

Oleme Willoferid, grupp noori, kes tegutsevad selle nimel, et noorte hääl ja nende mõtted seoses haridussüsteemiga jõuaksid kaugemale, kui meile praeguses koolis seda võimaldatakse. Meie missioon on luua Villevere koolimajja hariduskeskus “Loovik”, mille eesmärgiks on tuua kokku nii õpilased kui õpetajad, kes teeksid koostööd ühise parima tuleviku poole.

Selleks, et aga oma missiooni täita, toimub meil 4. - 14. augustil Villevere koolimajas hariduseksperiment, Järvamaal ning mille käigus meil toimuvad tegevused järgmistel teemadel: (1) suhe iseenda ja (2) teistega, (3) meeskonnatöö ja (4) Looviku kui asutuse arendamine. 
Meie idee põhineb sellel, et inimene saab toimida elus kõige paremini siis, kui tema sees on rahulolu, mistõttu üks laagri põhiosa on inimese isiklik vaimne areng. Kui me oleme iseendas ja praeguses hetkes kohal, oleme me koostööaltimad ja ideed genereeruvad paremini - seega tuleb mängu meie laagri teine põhiosa - kujundada uut haridussüsteemi ehk Loovikut kui asutust, kus noored saavad jagada oma ettepanekuid haridussüsteemi kohta.
Laagris toimuvad töötoad sisemise arengu teemadel, kuid igapäevaselt toimub ka Loovik ise, st me justkui viime Loovikut igapäevaselt läbi (toimuvad presentatsioonid ja arutelud erinevate koolisüsteemide - Waldorf, demokraatlik, Montessori, Reggio Emilia ja Johannes Käisi pedagoogika - kohta).

Mis asi on üldse Loovik?

Kuna meil on Villevere koolimajas juba 2 aastat toimunud haridusteemalised laagrid, siis tuli ühel hetkel välja idee, et me võiksime teha Villeverre sellise haridusasutuse, kuhu noored saaksid tulla mitmeks nädalaks või kuuks, et arendada iseennast ning samal ajal ka jagada oma arvamust uue, ideaalse kooli kujundamisel. Idee on läbinud mitmeid etappe ja ta pole kivist - igal laagris osalejal on võimalus Looviku ideed kujundada ning vormida. Praegune idee teha Villevere koolimajast Looviku kui uue haridussüsteemi kujundamise kasvulava on jäänud püsima, kuid idee on alles roheline ning laagris ongi meie tegevus seda kujundada. Meie tegevust saab jälgida selles samas blogis: Laagri 1. päev
Kui sul tekkis huvi ning sinus on huvi meie tegemiste vastu ja soovid oma sõna ka sekka öelda, siis oled oodatud meie LAAGRI KÜLALISTEPÄEVALE 11. AUGUSTIL.


Päevakava näeb välja järgmine:

10:00 Hommikupuder, kohv
10:30 Tutvumisring noortega, tagasivaade
11:00-12:30 Kokkuvõte seni laagris tehtust
12:45-13:30 Noorte töötuba
13:30-14:00 Lõuna
14.00-14.30 Päeva kokkuvõte

Rongiga tulijatele: Tallinnast väljub rong kell 7.38 ning jõuab Ollepale kell 9.29, kuhu on võimalik autoga vastu tulla.
Pärast külalistepäeva läheb rong kell 15.12 Ollepalt tagasi, kuhu on samuti võimalik autoga saada.
Võimalus ka eelneval õhtul kohale tulla ja ööbida.

Osaluspanus on 10€.

Olemas on ka meie külalistepäeva Facebooki üritus.

NÄEME LAAGRIS

Kommentaarid