KÜLALISTEPÄEV


16. juuli oli määratud külalistepäevaks. Selle päeva jooksul esitasid oma ideid willoferid, Marta Lotta Kukk ja Kerttu Soans . Veel tulid filmigrupp Erik Norkroos ja Mart Kessel-Otsa, et koguda materjali haridusteemalise filmi jaoks.

Õhkkond oli ärev. Kui algselt oli torupill mõeldud lammaste karjatamiseks, siis seekord karjatas see ka inimesi. Kõik kogunesid saali. Willoferid lõid tuurid üles ehk siis rääkisid, spikerdades plakatitelt, nädala jooksul tekkinud ideedest seoses vaheaastaga. Sellele järgnes aktiivne küsimuste voor, küsiti palju küsimusi, näiteks: "Kas vaheaasta peaks olema kool või saab ka ilma?", küsiti noortelt ka nende muljeid laagrist. Lõpuks tekkis hubane arutelu.

Edasi rääkis Marta Lotta Kukk oma isiklikust kogemusest Prantsusmaa Demokraatlikus koolis vabatahtlikuna. Sai natuke ühiselt arutatud ka selle kooli positiivseid ja negatiivseid külgi.

Tunni aja pärast võttis esineja rolli üle Kerttu Soans, kes on kirjanik, ajutreener, MTÜ LoovHA juhatuse liige, ja viis läbi mõttetreeningu töötoa, kus üks ülesannetest oli oma tuleviku visualiseerimine.
Lõpuks istusid kõik rõõmsalt laua taga ja sõid rosoljet. Hing oli rahul.

Aitäh kõikidele osalejatele!





















Toimetaja: Taavet Borovkov
Fotograaf: Ingrid Kerson

Kommentaarid