7. Päev


Hommikul tulid laagrisse külla Ave, Ove ning Johannes, kelle seltskonnas möödus päev täis lõbusat pillimängu ja jutustusi.




Esimest töötuba viis läbi Tiiu Kuurme. Teda tuntakse peamiselt  kui Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste õppejõudu. Lisaks on ta avaldanud üle 140 teaduspublikatsiooni. Oma töötoas rääkis ta väärtuste teemal.  

Tiiu tõstis võrdselt esile väärtusi, mis ühendavad inimesi nii ühiskonna kui ka indiviidi tasandil. Üheskoos valisime igaüks endale väärtused, millega tundsime, et oleme enam seotud. Läbi nende lahtimõtestamise sai sündida terviklik arusaam väärtustest ja nende funtsioonist. Peale arutelu lesimest etappi leidsime võimalusi nende ideede realiseerimiseks ja arendamiseks vastates küsimusele “kuidas saaks ühiskonnas neid väärtusi rohkem rakendada?” ning “kuidas neid väärtusi elus hoida?”



Järgmine töötuba oli loominguline jätk eetika ja väärtuste teemalisele loengule. Triin võttis juhtimise üle ning koos kutsuti ellu vaheaasta idee ja prooviti aru saada, mida see endas kannab. Väärtused toodi “kohale”  kasutades selleks peegeldusmeetodit.






Vestlusring, mis töötubadele järgnes oli ainulaadne, esimest korda ei võtnud vanad ja targad selles sõna. Vestlusring sündis noorte tahtest ja vajadusest võtta kontroll ja leida vaheaastale raamistik. Arutelu toetus demokraatlikule lähenemisele andes kõigile võrdsed võimalused mõtteavalduseks ja kuulda võetud saamiseks.

Kirjutaja kommentaar: Trilllala  trulllala on nüüd läbi.



Toimetajad: Taavet Borovkov , Raul Steinberg

Fotograaf: Ingrid Kerson

Kommentaarid