1. päev





Täna lõunal astus Villevere koolimaja uksest sisse 6 reibast noort, 2 Taani päritolu õpetajat ning kohaliku maaelu arendaja Veiko. Kõik kohal, võtsime lusikad ühiselt kätte ja sõime Triinu kodust juurviljaraguud kartulitega. Kui kõhud olid punnis, saabus meie hulka külaline Mihkel Kangur Eesti Improteatrist ja viis läbi töötoa “Maailma parimate ideedega meeskond”. Töötoa jooksul mängisime erinevaid mänge - numbrid 1/2/3, müü maha “äge ööbik” ja kirjanik. Pika mängimise jooksul õppisime, kuidas kuulata kaaslasi ja anda hoogu nende mõtetele, isegi kui oled kindel, et sinu mõte on see kõige parem. Töötoa lõpuks oli kõigil naerusuud ees. Suur tänu Mihklile, kellel on võime inimesi avada, nüüd võib tõesti öelda, et meie noored on valmis teisi kuulama, enda häid mõtteid jagama ja sisulist koostööd tegema.

Pärast seda, kui Mihkel oli koduteele saadetud, ütles teise aasta willofer Taavet avasõnad ja seletas lahti, millega me siin laagris õigupoolest tegelema hakkame. Edasi süüdati laagri sümboolne küünal ja ristiti uued osalejad willoferideks. Sellest hetkest loeti laager alustatuks!
Kui tähtsad jutud olid räägitud, jõudis kätte õhtu ja koos sellega ka vaba aeg. Kõik 14 noort võtsid oma jalgrattad ja sõtkusid Tipina veehoidlasse suplema, kaasas vetelpäästja Aivar. Kui veeskäimised olid tehtud, suunduti tagasi koju esimesele lõkkeõhtule.

Willofer - Villevere haridus eksperimendis osaleja

Kirjutaja kommentaarid:
Täna õhtul oli mõnus idülliline lõkkeõhtu. Willoferid kogunesid lõkke äärde ja pühitsesid lõkkeplatsi, laulsid väelaule ning ümisesid niisama kitarri saatel. Meedia meeskond aga klõbistas suures rõõmuhoos arvutite taga ja kuulas üksteise juttu ja tegi sisulist koostööd, nagu Mihkel Kangur oli õpetanud.


















Toimetejad: Raul Steinberg, Taavet Borvkov 
Fotograaf: Ingrid Kerson

Kommentaarid